Voor alle bouwpartijen

Bouwplaatsportal.nl is ontwikkeld voor de bouwplaats. Een kenmerk van een bouwplaats is dat meerdere partijen deelnemen: de aannemer, de onderaannemer, de architect, de producent, de handelaar, de projectontwikkelaar, de bewoner…

Allemaal werken ze mee aan de realisatie van de bouw. Tijdens die bouw is goede communicatie een van de moeilijkste zaken om te organiseren. Ieder weet van alles over zijn deel en zijn expertise, maar is vaak afhankelijk van een andere partij die weer andere dingen weet. Hoe breng je die informatie bij elkaar?

Bouwplaatsportal.nl is een verzamelplaats voor alle soorten informatie over de bouw. Deelnemers zien wie er allemaal deelnemen. Producten, tekeningen, documenten, notities, offertes, bestellingen zijn allemaal terug te vinden op de site.

Het idee is dat de beheerder van de bouwplaats (veelal de hoofdaannemer) bepaalt welke informatie hij wil gebruiken en van wie die informatie afkomstig moet zijn.

De aannemer kan partijen uitnodigen en toevoegen aan zijn project. Zodra hij dat gedaan heeft, beschikt hij over alle informatie die dat bedrijf al algemeen beschikbaar heeft gesteld. Bijvoorbeeld algemene productinformatie of een prijslijst.

Daarna kunnen bedrijven projectgerelateerde informatie toevoegen. Zoals projectoffertes of -opdrachten. Of specifieke projecttekeningen, garantiecertificaten of leverschema’s.

De informatie op Bouwplaatsportal.nl kan handmatig worden toegevoegd of via een upload met Excel. Maar nog mooier is de webservice van bouwplaatsportal.nl. Hiermee kunnen interne systemen informatie geautomatiseerd updaten op de site. Dat voorkomt fouten en zorgt ervoor dat de informatie altijd up-to-date is.

Dit bericht is geplaatst in Bouwplaatsportal. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *